Anthony Yigit och World Boxing Super Series

Sverige har ännu en deltagare i världens största boxningstävling. När boxarna för den andra säsongen av World Boxing Super Series presenterades stod det klart att Sverige har en man till start även i år. Denna gång ingen mindre än OS deltagaren från 2012 och Europamästaren Anthony Yigit.

Vi kontaktade Anthony och ställde några frågor för att kolla läget, inför vad som kommer att bli hans största utmaning hittills i karriären.

1. Fråga: Hur reagerade du när du blev ombedd att delta i WBSS?

1. Svar: Det kom inte som en överraskning. Sauerland hade nämt för mig tidigare att dom hade tankar på att jag skulle få vara med. Det som blev lite nervigt var när vi började förhandla och några gånger såg det faktist ut som om att vi inte skulle komma överens. Jag blev glad och kunde andas ut när vi äntligen hittade en lösning och kunde mötas på mitten. Då kunde jag börja fokusera på att må bra och vara stolt över att jag skulle få vara delaktig i något så stort.

 

2. Fråga: Vi antar att det har varit långdragna förhandlingar och mycket spekulationer innan alla bitar kom på plats. Hur känns det att turneringen nu snart börjar och du är en av de åtta som startar?
2. Svar: Det känns underbart. Bara att få vara med i något så gigantiskt som detta är en dröm som slagit in. Hela världen kommer att blicka mot detta event och jag är en av huvudpersonerna. Det känns fantastiskt.
3. Fråga: Apropå långdraget. Det var mer än 6 månader sedan du var i ringen. Känner du dig ringrostig eller är det snarare så att du fått vila upp dig och känner dig mer hungrig och sugen att visa vad du går för, nu när du verkligen får chansen att möta de bästa?
3. Svar: Ingen ringrost här inte! Jag tränar lika hårt till vardags som jag gör nu när jag förbereder mig inför den här matchen, om inte hårdare. Mitt mindset är att alltid vara i form och redo för en match imorgon om så behövs. Jag har även tagit tillvara på den här tiden och utvecklat både min fysik och min boxning. Jag tror att ni kommer få se den bästa Anthony Yigit någonsin när jag väl går upp.
4. Fråga: Din motståndare i öppningsmatchen, vitryssen Ivan Baranchyk. Vad vet du om honom? Hur tror du han passar dig rent boxningsmässigt?
4. Svar: Han är väldigt offensiv och stark. Han litar mycket på sin styrka men har aldrig blivit testad av någon riktigt duktig. Jag tror att jag har det som krävs för att slå honom och min stil kommer vara jobbig för honom. Jag är snabb på benen och slår väldigt mycket medan han hellre vill slå färre slag men hårt och hämta sig mellan sin offensiv. Där gäller det för mig att vara snabbt på honom så han inte får återhämta sig.
5. Fråga: Du har boxats extremt många matcher på kort tid som amatör och håller ett bra tempo även som proffs, även om du nu väntat länge på denna match. Känner du att du gillar att matcha ofta eller föredrar du att ha gott om tid på dig för att förbereda dig optimalt för varje motståndare?
5. Svar: Jag matchar hellre ofta om jag känner att allt funkar och stämmer i träningen och jag får ut det jag vill och når dom mål som jag satt för mig själv. Även om jag inte har matchat på mer än ett halvår nu så känner jag ändå inte att ringen är främmande.
6. Fråga: Offensiv eller defensiv? Båda egenskaperna behövs ju, men om du skulle beskriva dig själv som boxare är du helst en offensiv eller defensiv boxare?
6. Svar: Jag är mest offensiv. Mest för att jag gillar att slå mycket men också för att jag har en sån väldig arbetskapacitet. Mina motståndare brukar kämpa på bra dom första ronderna men tröttnar sedan medan jag fortfarande känner att jag orkar hålla högt tempo.
7. Fråga: Vi ser fram emot öppningsmatchen i World Boxing Super Series och vet att det är många som både tror och hoppas på dig. Men hur tror du att öppningsmatchen slutar? Går den tiden ut? Finns risken/chansen att någon blir stoppad?
7. Svar: Jag tror den kommer gå tiden ut med mig som segrare. Baranchyk är en hård kille. I boxning kan allt hända och han är känd för att slå hårt så jag får passa mig för att åka på en sving, vilket också är mycket möjligt om jag inte håller fokus.
8. Fråga: Slutligen, du är på god väg att få veta om du är bäst i världen. Hur känns det att du är på väg att ställas mot dom bästa och snart kommer att få veta din egen position i förhållande till deras?
8. Svar: Det känns bra att veta att allt slit, blod, svett och tårar inte har varit förgäves. Jag kommer nu tävla med dom bästa i världen och det återstår att se om jag hör hemma här. Jag tror starkt på det och jag tvivlar inte på att jag kommer vara en starkare konkurrent i denna viktklass än många andra tror.
Avslutningsvis, vi tror stenhårt på Anthony och stöttar honom till 100%.
/Swedish Sensation Supplements

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *