Kosttillskott som kosttillskott? – NEJ!

Kosttillskott som kosttillskott menar många i träningsbranschen och stoppar helt okritiskt i sig diverse preparat i samband med träningen. Den första frågan man bör ställa sig som såväl elitidrottare som motionär, är om preparatet man intar verkligen tillför något. Kan kroppen tillgodogöra sig dessa ämnen på ett bra sätt och kan du med hjälp av dessa produkter öka chanserna att nå dina mål och prestera?

Är svaret ja, vilket det ofta är för hårt tränande personer – både elitidrottare och motionärer, så bör man ifrågasätta vilka preparat man använder och varför man använder just dessa.

Protein – Behövs för att bygga muskler. Tränar du hårt har du helt klart nytta av att få i dig extra proteintillskott utöver det som finns i din kost. Vårt vassleproteinisolat är av allra högsta kvalité, med hög biotillgänglighet och hjälper dig att bygga upp din kropp, istället för att bryta ner den vid hård träning.

BCAA – Grenade aminosyror. Vi får i oss även dessa ämnen genom en allsidig kost, men har nytta av att få i oss dem just i samband med träning. Vid hård träning bryter kroppen ner musklerna för att tillgodogöra sig dessa aminosyror. Med hjälp av att dricka BCAA under tiden du tränar minimerar du muskelnedbrytningen, vilket i sin tur leder till att du orkar mer och återhämtar dig snabbare.

Kreatin Monohydrat – Kreatin Monohydrat är ett ämne som redan finns i kroppens muskler men med hjälp av rätt tillskott kan man höja dessa nivåer och få bättre uthållighet i varje enskild muskelgrupp. Vid styrketräning innebär detta att du kan göra fler repetitioner per sett och på så vis få en bättre muskeluppbyggnad när du sedan återhämtar dig.

Varför Swedish Sensation Supplements?

Vi har noga valt ut några av de preparat som verkligen ger resultat vid hård träning och hjälper dig att tillgodogöra dig träningen på bästa möjliga sätt. Vi Informed-Sport certifierar samtliga produkter, vilket innebär att de genomgår noggranna tester i ett före detta WADA-laboratorium som specialiserat sig på att testa och granska kosttillskott istället för idrottande individer. På så vis får vi koll på att inga förbjudna substanser eller spårämnen finns i våra produkter.

Swedish Sensation Supplements togs fram av proffsboxaren Erik Skoglund inför hans medverkan i World Boxing Super Series, den största turneringen boxningssporten någonsin skådat. Ett misstag och ett positivt dopingtest skulle, utöver avstängning, resultera i att den fällde diskvalificerades och stod utan prispengar. En risk Erik, som medveten och försiktig idrottsman ville minimera. Under våren 2017 togs det första tillskottet fram och användes av Erik under deltagandet i World Boxing Super Series. Nu finns produkterna tillgängliga för alla idrottare och motionärer att ta del av.       

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *